de nieuwe woning

Omdat in het  Blaauwe Hofke 9 maar 1 slaapkamer is, zijn we, samen met Woonstichting Hulst, gaan uitzoeken welke mogelijkheden er waren:

  • een slaapkamer aanbouwen aan de 1e slaapkamer. Dit was helaas niet mogelijk, omdat er dan geen direct daglicht meer kon komen in de bestaande slaapkamer
  • een containerkamer achter in de tuin plaatsen. Dit zou érg veel ruimte en licht weghalen uit de tuin. Bovendien zouden we dan de berging en het  schuurtje op moetengeven en die ruimte kunnen we gewoon niet  missen. Bovendien waren de kosten hiervoor dermate hoog, dat het financieel niet  haalbaar was. 
  • een ruimere woning zoeken, met 2 slaapkamers op de begane grond. Dit was het meest reŽle plan volgens ons.

 

De Woonstichting zou ons bellen als we  een woning konden bekijken. Dat was eigenlijk vrij kort na de laatste bespreking; een seniorenwoning in Zorgcomplex De Blaauwe Hoeve, dus op hetzelfde terrein waar ze nu woonden. Een bezichtiging werd gepland en we waren vrij snel overtuigd van de  voordelen:
  • alles op de begane grond 
  • 2 slaapkamers
  • een veel ruimere woonkamer
  • een veel  ruimere, aangepaste badkamer

Er zat 1 nadeel aan: Er was geen  tuin, alleen een soort veranda/terras. Maar dat  nadeel woog niet op tegen de voordelen en de beslissing was snel genomen: we gaan verhuizen!!